Exercicis diaris per al confinament (18)

(18) Un accés a la Vacuna radical contra el pessimisme

Dimecres 1 d’abril 2020

 

La vacuna contra el Covid-19 no caurà del cel distribuïda a tots els països del món alhora. La vacuna vindrà per què en un laboratori d’un racó concret de la Xina, d’Alemanya o d’Estats Units, un grup de científics tot creuant informacions i resultats provisionals obtinguts per altres laboratoris, trobaran finalment la fórmula que ràpidament serà coneguda a través de les vies actuals de comunicació entre científics (revistes cientifiqueson-line, congressos per videoconferència).

 

Per a qui vulgui i pugui creure-ho, hi ha un accés  a la Vacuna radical contra el pessimisme i la desesperança que ens envaeixen. Hi ha un accés al seu Descobridor i primer realitzador, en un itinerari des d’avui fins als seus orígens

a través dels mitjans de comunicació més normals en els darrers dos mil anys: el relat recollit de boca dels protagonistes dels fets o dels seus seguidors i posat per escrit de primer en fulls de papir i més tard en pell de xai assecada.

És així com tenim accés avui en llibre imprès – o cercant a Google –  a la Bíblia Catalana Interconfessional (BCI) o a altres traduccions actuals.

 

 

Això es un Hospital de Campanya per fer cures urgents d’interioritats devastades. No esperis, doncs, que t’expliquem primer detalladament per què cura la medecina que t’oferim. En el fragor de la batalla contra el Covid-19 et diem “prova això”, i ja hi haurà temps més endavant de donar explicacions sobre la “composició química” del remei que t’oferim i com ens ha arribat.

 

Exercici 18

 

+ Relaxació habitual

  1. Exercici optatiu (altament recomanat): Invocar l’Esperit sant demanant-li humilment que en obrir la Bíblia trobis una paraula escaient a situació que estàs vivint. (Duració d’aquest primer moment: de 2 a 3 minuts).

 

  1. Obrir la Bíblia espontàniament (per no dir “a l’atzar”, cosa que sona menys bé però que vol dir el mateix). Preferentment obrir-la pel Nou Testament, és a dir la part del final que comença amb l’Evangeli de Mateu. Si tens un Nou Testament obre’l directament. Si hi estàs força familiaritzat tanca els ulls i dona voltes al llibre a les teves mans de manera que ja no sàpigues per on l’ obres.

– Llegeix on se’t posin els ulls.

– No vulguis entendre amb el cap el que llegeixes ni extreure’n una  idea.

– Deixa que el text és passegi per tot el teu cos i que sigui el teu òrgan interior el qui ho escolti.

– Pren nota de la frase que t’has sentit dita a tu.

– Pots repetir-ho fins a tres vegades, sense avidesa, poc a poc, amb humilitat i respecte.

– Pren nota de les frases que el teu òrgan interior les sent com dites a tu.

 

  1. Optatiu (altament recomanat). Dona gràcies a Déu pel que t’ha dit a través de la seva Paraula escrita. Pots fer-ho, si vols, condicionalment: ” Si ets tu el Déu que m’ha parlat a través d’aquestes paraules, jo te’n dono gràcies”.

 

 

 

 

NOTA: Aquest Exercici 18 va acompanyat de la portada  de l’últim llibre de Frederic RAURELL – expert franciscà de reconeguda solvència científica -os s’explica com en un moment decisiu, sant Francesc d’Assis va practicar aquesta triple lectura espontània de l’Evangeli:

“Francesc d’Assís llegeix l’Evangeli” (Barcelona: Kame Editors 2019, pp. 107-124).

(CONTINUARÀ)

Copyrigth xaviermorlans@gmail.com