Exercicis pel confinament (23)

23 Un e-mail i més olor

Dilluns de Setmana Santa 6 abril 2020

 

Ens arriba aquest e-mail: “Agraeixo molt aquests escrits. Tots els llegeixo. Uns els he posat en pràctica i altres no. Però valoro molt l’esforç per vincular la realitat quotidiana d’aquests moments, a la Transcendència. Els discursos han allunyat aquesta de la realitat palpable. Frases fetes, a vegades inintel·ligibles, amb un llenguatge arcaic han posat a Déu en un pla irreal i inaccessible. En canvi, avui sentiré la seva olor”

 

“Sis dies abans de la Pasqua, Jesús va anar a Betània, on vivia Llàtzer, aquell que Jesús havia ressuscitat d’entre els morts. Allà li oferiren un sopar. Marta servia, i un dels qui seien a taula amb ell era Llàtzer. Llavors Maria va prendre una lliura de perfum de nard autèntic i molt costós, ungí els peus de Jesús i els hi va eixugar amb els cabells. Tota la casa s’omplí de la fragància d’aquell perfum.” (Evangeli de Joan, cap 11, versets del 1 al 3).

Exercici 23

+ Relaxació habitual al propi racó del silenci.

 

  1. Proposta A:

Repeteix interiormente,si vols, aquesta frase com un mantra, poc a poc diverses vegades:

“Vull estar ben obert/a a tot el que d’autèntic i veritable es contingui en aquest exercici d’avui.”

 

Proposta B:

Demana a l’Esperit sant humilment que et concedeixi de poder sentir la intimitat que es respira a la casa de Betània amb Jesús, Marta, Maria i Llàtzer.

 

  1. Deixar la ment en blanc, concentrat només en la respiració i recrea l’escena de la casa de Betània imaginant com Maria ungeix els peus de Jesús amb aquell perfum de nard, com els hi eixuga amb els seus cabells i com la casa s’omple d’aquella fragància

 

Intenta imaginar que l’home a qui Maria ungeix els peus és la Realitat personal transcendent i amorosa que ha volgut experimentar l’amistat humana i que dintre de sis dies sera torturat cruelment fins a la mort.

 

  1. Opcional: dialogar amb Jesús agraint-li la seva encarnació i la seva implicació en la condició humana.

 

Pren nota breu en el teu Quadern de Pelegrí

(CONTINUARÀ)

Copyright xaviermorlans@gmail.com