EXERCICIS PEL CONFINAMENT (25)

25 Cercadors de sentit

Dimecres de Setmana santa

8 abril 2020

 

“La línia divisòria ja no es troba entre els qui es consideren a si mateixos creients i els qui es consideren no creients. Hi ha “cercadors” entre els creients (aquells per als quals la fe no és un “llegat” sinó un “camí”), i entre els “no creients”, que rebutgen les nocions religioses que els presenten des del seu entorn, però que malgrat això aspiren a alguna cosa que satisfaci la seva set de sentit.” (Tomas HALIK, Els cristians en l’hora de la pandèmia, Text difós telemàticament per la Fundació Joan Maragall. No confondre amb Franz JALICS de l’Exercici 9)

 

Aquests exercicis estan pensats per a “cercadors” d’ambdues menes i per això en la part pràctica es procura oferir pautes adaptades als diferents tarannàs o moments de recerca. Per cert ens hi ajudaria molt rebre de tant en tant “ressons” com el que apareixia a  l’Exercici 23 sobre com ajuden  aquests exercicis a fer un camí i una cerca de sentit, i com millorar-los.

 

Exercici 25

+ Relaxació al racó del silenci.

 

  1. Proposta A) Repetir interiorment algunes vegades:

“Vull ser ben sincer/a en la recerca d’un sentit per a la meva vida encara que em suposi sortir de la meva “zona de confort”.”

 

Proposta B) Demanar a l’Esperit sant la lucidesa per a reconèixer si visc la fe més com un “llegat”  que com un camí”.

 

  1. Plantejar al propi jo interior, no al cap: En quins moments de la meva vida he tingut la percepció que si la meva vida havia de tenir un sentit aquest no me’l podia donar jo a mi mateix/a sinó que d’alguna manera m’hauria de venir de “fora”?

  1. Deixar ressonar aquesta frase: “ Què en treu la persona de guanyar tot el món si perd la vida?” (Evangeli de Marc, capítol 8, verset 36)

 

Prendre nota breu en el propi Quadern de Pelegrí

 

(CONTINUARÀ)

Copyright xaviermorlans@gmail.com