Exercicis pel confinament (27)

27 “REDEMPTOR”

Divendres sant

10 abril 2020

 

Contra aquesta pandèmia tothom hi lluita tot el que pot. Però no tots som igualment  decisius. Els professionals de la sanitat hi lluiten cara a cara  jugant-se-la cada dia. Alguns, doncs, per professió i per vocació suporten un pes més gran, assumeixen un risc més gros i, fent-ho, ens representen a tots. Ho fan en nom de tots. Quan guanyem al virus tots ens en sentirem vencedors.

 

A escala còsmica passa el mateix però amb una dimensió molt més gran. Entre tots fem la història, però a alguns els hi toca fer-la “més”, i Algú fins i tot li ha tocat carregar-se-la materialment a coll-i-bé.

 

Les coses importants només es veuen amb el cor (Petit príncep). Depèn de tu i del teu interior que vulguis “veure-creure” aquesta dimensió còsmica de la historia i el caràcter dramàtic de la qüestió. Depèn de tu la creença  i el posicionament respecte del paper totalment decisiu d’un sol Actor.

Exercici 27

+ Relaxació en racó del silenci

 

1.Proposta A) Repetir interiorment; “Vull estar obert/a a tota la repercussió que tingui la mort de Jesús a la creu per a tota la humanitat si és que la té”

Proposta B) Demanar a l’Esperit sant poder sentir com la mort de Jesús afecta a tota la humanitat i a tu també.

 

  1. Deixar ressonar la frase: “ I jo, quan seré enlairat damunt la terra, atrauré tothom cap a mi. Deia això indicant de quina manera havia de morir.” (Evangeli de Joan, capítol 12, versets 32-33).

Plateja al teu jo interior: “ Et vols deixar atraure per Jesús des de la creu?

 

  1. Respondre a Jesús.

 

Pren-ne nota al teu Quadern de Pelegrí.

 

(CONTINUARÀ)

Copyright xaviermorlans@gmail.com