Exercicis per al confinament (22)

22. Aquella olor dels palmons

Diumenge de Rams

5 abril 2020

 

Aquest diumenge de Rams haurà estat la primera vegada a la vida que no hem pogut  flairar l’olor dels palmons. Aquella olor característica que ara només podem intentar reproduir amb la memòria olfactiva. Aquella olor que per sempre més ha quedat associada a vivències familiars i, mes o menys, religioses de quan érem infants.

 

Elmar Salman, un dels últims grans professors de la Universitat  Gregoriana de Roma, insistia en la importància dels elements pre- o i-rracionals de la fe, com és ara l’atmosfera d’una determinada  església o l’ambient d’una Pasqua juvenil. La il•luminació, la música, les olors, el to, el tacte, el sabor,  l’ambientació … forma part indestriable del món que ha fet possible la vivència de la fe a moltes persones.

 

Exercici 22

+ Relaxació habitual en el propi racó del silenci

 

1.Opcional (recomanat): Demanar humilment a l’Esperit sant el do de recordar algun element sensorial associat a una experiència positiva de trobada amb Deu ( olor, llum, música ,…).

 

2.Deixar la ment en blanc i esperar que vingui alguna olor, música o record sensorial  associat a experiències positives de vida i/o de  fe. Records negatius: a la llibreta! (Apuntats = desactivats)

 

  1. Quin perfum, música o gust t’agradaria que acompanyés la presència de Déu?

No responguis amb un esforç mental. Deixa que la resposta  flueixi de dintre teu.

Assaboreix  per dins una estona aquest element sensorial que t’aflori.

 

Pren nota breument en el teu Quadern de Pelegrí.

(CONTINUARÀ)

Copyright xaviermorlans@gmail