EXERCICIS PER AL CONFINAMENT (35)

35 LES NOSTRES TENDÈNCIES FONAMENTALS (1)

Dissabte de Pasqua

18 abril 2020

 

Aquests dies en algun moment tots hem baixat al fons del nostre infern personal. El que hem viscut, vist o sentit en algun moment ha fet emergir la tendència fonamental que ens domina i que guarida és/seria la nostra millor qualitat. Presentem en síntesi les nou tendències fonamentals (avui cinc i demà la resta). Es veurà mes endavant la importància d’això en la lluita contra el Coronavirus.

 

1a . “Tinc un sentit molt viu de la justícia. No puc suportar una decisió injusta;  no puc suportar que algú se salti les normes de circulació; no suporto  que algú arribi cinc minuts tard a una reunió…” (La ira)

 

2a “Sempre vull ajudar a tothom, però de fet fujo del que necessito: que m’ajudin a mi” (L’orgull).

 

3a ” Per sentir-me valuós/a haig d’estar al costat d’algú valuós, savi o famós Cuido molt el meu aspecte extern” (La Vanagloria)

 

4a”Sempre noto més el que falta que no pas el que hi ha, en especial  en l’esfera del meu jo. Per això estic trist i envejo el que són o tenen els altres.” (La tristesa-enveja)

 

5a “No opino en una reunió si no m’he llegit abans tot el que s’ha escrit sobre aquell tema” (l’avarícia).

EXERCICI 35

+ Relaxació habitual

 

  1. Proposta A: Repetir-se diverses vegades a un mateix/a: ” Vull reconèixer la tendència fonamental que en realitat em domina”

1.Proposta B. Demana a l’Esperit sant poder conèixer la tendència fonamental que et domina.

 

  1. Plantejar lentament al propi òrgan (jo) interior les frases associades a les cinc primeres tendències fonamentals i veure si alguna ressona d’una manera especial. No ho vulguis analitzar amb el cap. Deixa que parli el teu jo més profund.

 

  1. Diàleg espontani amb Déu demanant més llum per a copsar la pròpia tendència fonamental, més humilitat per a acceptar-ho, més determinació per a endreçar-la amb la seva ajuda.

Pren nota breu en el teu Quadern de Pelegrí.

(CONTINUARÀ) Copyright xaviermorlans@gmail.com