EXERCICIS PER AL CONFINAMENT (36)

LES NOSTRES TENDÈNCIES FONAMENTALS  (i 2)

Diumenge 2on de Pasqua

19 abril 2020

 

Seguim amb la presentació sintètica de les quatre tendències restants. (Per les cinc primeres vegeu l’Exercici anterior n. 35)

 

6a “Mai no se què decidir. ¿I si m’equivoco? Em va molt bé que algú em digui què haig de fer” (La por-covardia)

 

7a “Hi ha tantes ofertes a les xarxes aquests dies: sèries, concerts de clàssica, de jazz, de pop; connexions en directe de tants artistes des de casa seva, conferències en streaming,…No me’n vull perdre cap!” (La golafreria).

 

8a “Sóc el millor; no entenc com no ho reconeix tothom. A mi ningú no em trepitja; per si de cas, trepitjo jo primer” (La luxúria o l’erotisme del poder).

 

9a “Que bé hi estava al sofà de casa sol, abans del Covid-19. Millor sol que amb altres: porten conflictes. Jo en fujo corrents!”

(La mandra inhibidora)

Per a qui vulgui i pugui descobrir-ho: tots tenim una tendència dominant que

és la causa principal dels nostres errors, infelicitat i topades reiterades contra  la mateixa pedra. Les decisions dels poderosos que condicionen la vida de milions de persones estan regides en una immensa majoria de casos per alguna d’aquestes tendències descontrolades.

 

Exercici 36

+ Relaxació habitual

 

  1. Proposta A: Repetir-se diverses vegades a un mateix/a: ” Vull reconèixer la tendència fonamental que en realitat em domina”

 

1.Proposta B. Demana a l’Esperit sant poder conèixer la tendència fonamental que et domina.

 

  1. Plantejar lentament al propi òrgan (jo) interior les frases associades a les quatre darreres tendències fonamentals i veure si alguna ressona d’una manera especial. No ho vulguis analitzar amb el cap. Deixa que parli el teu jo més profund. Pots repassar també si vols les cinc de l’Exercici anterior n. 35

 

  1. Diàleg espontani amb Déu demanant més llum per a copsar la pròpia tendència fonamental, més humilitat per a acceptar-ho, més determinació per a endreçar-la amb la seva ajuda.

Pren nota breu en el teu Quadern de Pelegrí.

(CONTINUARÀ) Copyright xaviermorlans@gmail.com