EXERCICIS PER AL CONFINAMENT (37)

COVID-19 i TENDÈNCIES

Dilluns de la 2a setmana de Pasqua

20 abril 2020

 

Algú potser pensarà: “A què venen ara aquests dos darrers Exercicis d’anàlisi psicològica?” Resposta:

–  ¿Quina va ser la causa de la retenció de la informació sobre  l’epidèmia causada per un nou virus,  perdent així un temps preciós per evitar-ne l’expansió i per avisar als altres països?

– La voluntat de poder i de control dels màxims dirigents xinesos per a no danyar  el prestigi mundial de la Xina i el seu propi prestigi com a polítics. És a dir la TENDÈNCIA a tenir el PODER ABSOLUT I EL CONTROL d’uns pocs  va ser més forta que la salvaguarda de la salut de tot el planeta.

Les estructures de mal (industria contaminant, deforestació, canvi climàtic, manipulació dels preus d’aliments bàsics que condemnen a la fam a milions de persones, ,,,) son fruit de persones que s’han deixar dominar per aquestes tendències negatives: poder, orgull, vanagloria, enveja, avarícia, covardia, golaferia, mandra,…

Si volem reconstruir un món sobre noves bases a més de les mesures estructurals hem de desemmascar de primer en nosaltres mateixes, i, en la mesura del possible  en els altres, especialment en els més poderosos, aquestes tendències negatives  que son la causa-arrel de tant de patiment en el món.

 

Exercici 36

+ Relaxació habitual

 

  1. Proposta A: Repetir-se diverses vegades a un mateix/a: ” Vull dedicar uns minuts a contemplar la realitat del mal en el món i com darrera hi ha les tendències negatives que dominen a les persones”

 

1.Proposta B: Demana a l’Esperit sant poder contemplar la realitat del mal en el món i com darrera hi ha les tendències negatives que dominen a les persones”

 

  1. Tria una imatge concreta d’aquest dies, encara que et faci una mica de mal, i resisteix contemplant-la una estona: una persona que mor sense un familiar al seu costat, el dolor dels familiars que no s’han pogut acomiadar,..,O imatges d’altres tragèdies i patiments humans anteriors al Covid-19 i provocats per les tendències descontrolades de persones concretes: explotació de dones en el mon de la prostitució, nens soldat, refugiats a la frontera entre Turquia i Grecia, la imatge d’Alan Kurdi de tres anys, el nen del niki vermell mort a la platja (2 de setembre de 2015). Tria una sola imatge i quedat contemplant-la.

  1. Diàleg espontani amb Déu sobre la realitat del mal en el món i de les tendències negatives que fan niu en el cor de les persones que ho provoquen. Pren nota breu en el teu Quadern de Pelegrí.

(CONTINUARÀ) Copyright xaviermorlans@gmail.com