EXERCICIS PER AL CONFINAMENT (39)

39 NÉIXER DE NOU NÉIXER DE DALT

Dimecres 22 abril 2020

 

El dia que el teu pare et va dir “fuig d’aquí pastetes!” quan tu intentaves ajudar-lo a fer el pessebre – amb la il•lusió de fer-ho “amb el pare” – i vas tocar alguna peça amb un gest maldestre,…la tristor et va omplir l’anima però no podies dir-ne tristor per que era  allò era el que hi havia  i ho deia el pare. En canvi quan el pare va amorrar a terra al teu germà al final d’una representació familiar de Els Pastorets, per què  ho exigia el quadre final que Satanàs havia d’estar caigut als peus de l’àngel,… el teu germà al cap d’uns dies li va dir “pare això que vas fer, no està be” i el pare ho va reconèixer i li’n va demanar disculpes.

¿Per què unes persones tendeixen a auto inculpar-se del que passa i altres reaccionen tot defensant la seva innocència davant d’una agressió injusta?

 

Per altra banda, ho has analitzat mil vegades,  li has posat nom amb l’ajuda de la psicòloga i … tanmateix tornes a ensopegar-hi una i altra vegada:  tractes als teus fills com et tractava el teu pare a tu. I tu no vols. Veus que no esta bé però no et pots aturar, i ho fas.

 

Et caldria tornar a néixer per canviar aquets comportament teu. Et caldria néixer de nou, i tornar a formatejar el mon intern de la teva tendència fonamental. Peró només tens una vida, i no pots tornar a néixer…A no ser que hi hagués una força, una mena  d’antídot o vacuna que  regenerés aquest teu món interior  des de l’ arrel.

“Cal que nasqueu de nou” (Evangeli de Joan, capítol 3, verset 7). La paraula grega “ánothen”, que usa Joan, es pot traduir com “de nou” i també com “de dalt”.  Estaries disposat/da a “ser ajudat/da” a néixer de nou des de  “fora”  i des fe “dalt”?

 

EXERCICI 39

 

+ Relaxació habitual

 

1.Proposta A: Repetir-se interiorment diverses vegades  poc a poc: ” Vull estar ben obert/a a la possibilitat que hi hagi una manera de néixer de nou de regenerar el meu mon intern cansat i decebut.”

Proposta B: Demanar humilment a l’Esperit sant, diverses vegades, poder   néixer de nou i de dalt, tal com diu Jesús.

 

  1. Plantejar al propi òrgan o jo interior aquestes preguntes:

– Tens ganes de néixer de nou?

– (Per a escèptics:) T’agradaria, si més no,  tenir ganes de néixer de nou?

– Estaries disposat a que aquest nou naixement et vingués possibilitat des de fora de tu mateix/a?

– Estaries disposat/da a ser ajudat/da a néixer de nou “des de dalt”?

No respondre amb la ment. Espera la resposta del fons del teu jo interior.

  1. Adreçar-se a Jesús condicionalment o directament;

“Jesús si realment ho tens a les teves mans, ajuda’m a néixer de nou, ajuda’m a néixer de dalt, ajuda’m a naixerà del teu Esperit sant”

 

Pren nota breu en el teu Quadern de Pelegrí.

(CONTINUARÀ)

Copyright xaviermorlans@gmail.com